Sa panele duhen për një shtëpi private

Sa panele duhen për një shtëpi private

Kemi shumë pyetje të njëjta se sa kw panele duhen për një shtëpi private. Ku përgjigja natyrisht që ndryshon. Duhen parë shumë faktor se sa kw panele fotovoltaike ka nevoj një familje për vetkonsum.

Për bazë merret konsumi aktual ose historiku i faturave elektrike që keni paguar për 2 vitet e fundit. Si dhe sipërfaqja e disponueshme që keni për të montuar panele fotovoltaike.

Sipërfaqja minimale për të instaluara panele nga kompania jonë duhet 20m2 pra e pakta 4 kw panele. Gjithashtu nëse ndodheni në pallat, duhet deklaratë paraprake nga bashkia të cilën munda ta sigurojmë ne por, për të marrë këtë ju duhet miratimi i më shumë se gjysma e banorëve të pallatit. Miratimi duhet me noter për të gjithë banorët që janë dakord.

Këtë problem nuk e kemi në instalimet ku vendi ku do të montohen eshtë në pronësi të klientit.

Kthehu tek Blogu
 

Komentoni

Ju lutem kujdes, komentet duhet të aprovohen para se të bëhen publike.